waarom FoodforCare?

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

FoodforCare maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

‘Ik voel me beter.’ ‘Ik vind het weer leuk om over eten te praten.’ ‘De gerechtjes zien er gezond en aantrekkelijk uit.’ ‘Ik heb minder medicatie tegen misselijkheid nodig.‘Ik eet meer.’

 

 

patiënt is partner

Bij FoodforCare begint de productontwikkelingcyclus bij de patiënt. De wensen van de patiënt zijn altijd leidend in dit partnership.

wetenschappelijk onderbouwd

FoodforCare financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken in het herstelproces. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een wetenschappelijke basis.

bijdrage aan care & cure

FoodforCare draagt bij aan een hogere voedingsinname en welbevinden (Dijxshoorn et al, 2015).

‘verleiden’ van de patiënt

Lekker en vers eten wat met aandacht gepresenteerd en geserveerd wordt. Hierdoor verleiden we patiënten — hoe ziek ook — tot het nemen van een hapje.

differentiatie naar patiëntengroepen

Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment van (bijvoorbeeld) de cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologisch patiënt. Iedere afdeling heeft een specifiek aanbod wat aansluit bij de behoefte.

duurzaam businessmodel

Opdrachtgever specifieke afspraken met betrekking tot CO2 reductie, lokale inkoop, SROI, duurzaamheidskenmerken inkoop, energieverbruik reductie en waste. FoodforCare rapporteert maandelijks en laat een onafhankelijk instituut de ‘findings’ valideren.

FoodforCare ontwikkelt specifiek nachtassortiment verpleegkundigen IC/MC ›

Medewerkers van de intensive en medium care in het Radboudumc krijgen speciale gerechten op gezette tijden tijdens nachtdiensten. De proef is onderdeel van een grotere pilot om de vitaliteit van medewerkers tijdens nachtdiensten te verhogen.

Patiënt die voldoende eiwitten eet ligt minder lang in ziekenhuis ›

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Dorian Dijxhoorn, arts-onderzoeker bij het Radboudumc. Dijxhoorn deed onderzoek naar de effectiviteit van het voedingsconcept FoodforCare in vergelijking met het traditionele voedingsconcept.

Flevoziekenhuis en FoodforCare lanceren opleidingstraject ›

Medewerkers van de afdeling foodservice in het Flevoziekenhuis krijgen vanaf oktober een e-learning training aangeboden over voeding en dranken. Het Flevoziekenhuis wil daarmee de kennis vergroten en de gastvrijheid verhogen.