FoodforCare toont foodinnovatie in zorg tijdens Food to Be EXPO Eindhoven

31 mei 2016 | Met het thema ‘Food to Be’ is deze expo een eerste editie van The STEC; een nationaal podium voor de nieuwste technologie. Martijn van Dam, Staatssecretaris van Economische Zaken heeft hierbij zowel FoodforCare als Koppert Cress persoonlijk uitgenodigd voor deelname aan FoodtoBe als voorbeeld in foodinnovatie. Na de officiële opening op 30 mei door Martijn van Dam, de burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel en Louise Fresco van Wageningen UR werden de nationale en internationale genodigden begeleid langs alle exposanten van de Expo.

FoodforCare is een unieke voedingsformule in de zorg. In co-creatie met patiënten zijn alle gerechten binnen FoodforCare speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten alle belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn. De smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte zijn afgestemd op de verschillende patiëntengroepen. In totaal zijn er meer dan 500 gerechten ontwikkeld. Het assortiment bestaat uit een zeer breed aanbod verse gerechten die meerdere keren per dag actief worden aangeboden aan patiënten door een deskundige en gastvrije voedingsassistent. FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten (www.aya4net.nl) , Radboudumc en Maison van den Boer. Momenteel wordt door Radboudumc wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van goede voeding tijdens ziekenhuisopname. De eerste resultaten hiervan zullen naar verwachting in de loop van 2016 gepresenteerd worden.

FOOD TO BE - FOOD OF THE FUTURE, THE FUTURE OF FOOD

Op deze eerste Food to Be expo geven de meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers hun visie op de toekomst van ons voedselsysteem. Nederland is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld en staat internationaal bekend om haar technologische kennis en designtalent. Daarom kan Nederland in de Europese Unie een belangrijke rol spelen in de uitdagingen van de toekomst. Food to Be is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad en is van dinsdag 31 mei tot en met zondag 5 juni gratis te bezoeken in Hal A van het Klokgebouw in Eindhoven.

www.foodtobe.nl