"Wat miste ik jullie concept!" Karin Aalders over FoodforCare

Sinds januari 2015 ben ik bekend met jullie concept. Toen had u een pilot lopen op de longafdeling van het Radboudumc. Nadat ik zes weken in coma heb gelegen en op de intensive care verbleef, ging ik daarna naar de medium care. Daar moest ik weer leren eten. Omdat ik vanuit mijn eigen medische kennis weet hoe belang het is om goed en gezond te eten, was ik hier al op gefocust. Maar na het enorme ziek zijn viel dat niet mee. Ik zat drie keer per dag met tegenzin te eten. Verder kwam dan drie keer per dag de broodkar/drink ronde. Hier pakte ik alle extra's wat mogelijk was. Maar het was met tegenzin. Het smaakte ook echt niet. Dit kwam natuurlijk ook door het ziek zijn. En omdat ik zes weken gevoed ben per sonde. Ook wilde de ontlasting niet op gang komen. 

Ik vertel dit allemaal om u een beeld bij mij verhaal te geven.

Nadat ik nog eens vijf dagen op de medium care had gelegen, mocht ik naar de longafdeling voor verder herstel. Ik ben 34 jaar. Maar ik ben zwaar longpatiënt. Waardoor ik vaak op de longafdeling lig. 

Maar toen begon mijn verdere herstel. Ik vergeet nooit meer mijn eerste dag dat ik kennis maakte met jullie concept. Wat heb ik vol smaak zitten genieten en eten. Zonder dat het me moeite koste. Ook mijn ontlasting kwam weer zeer snel op gang. En na 1,5 week mocht ik al naar huis! Volgen de artsen was het een medisch wonder dat ik zo vlug herstelde. Maar ik weet zeker dat jullie eten hierbij een grote rol speelde. Het eten maakt zoveel uit, vooral omdat ik iedere keer lang maar ook veel in het ziekenhuis lig. Vorig jaar heb ik vier maanden in het Radboudumc gelegen. Het FoodforCare concept maakt van een opname toch een feestje. Daarbij blijft mijn voedingstoestand beter. Dit merk ik aan dat ik nu minder medicatie nodig heb bij een ziekenhuis opname. 

Vorig jaar ben ik tussen alle opnames, die ik in het Radboudumc heb gehad, nog twee weken in het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) geweest. Wat miste ik jullie concept! 

Op dit moment wacht ik op een longtransplantatie. Dus ik lig regelmatig in het Radboudumc. Maar ik moet dadelijk voor de transplantatie en verdere behandelingen naar Groningen. 

Dus wat mijn vraag is, is het voor jullie mogelijk om het concept dat nu in het Radboudumc loopt, in meer ziekenhuizen te gaan plaatsen? Natuurlijk snap ik dat er heel erg veel van af hangt. Maison van den Boer is een echte Brabantse ondernemer… 

Ik zou zeggen denk er eens over na. Ik denk dat het voor ziekenhuizen ook veel opbrengt als ze met uw concept gaan werken. 

Als patiënt zijnde ben ik in ieder geval erg enthousiast!

Groeten, Karin Aalders