Geert-Jan van Hal over FoodforCare

Deze donderdag ben ik samen met een delegatie van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) uitgenodigd in Veghel bij FoodforCare voor een rondleiding en proeverij. Zowel als persoon als als nierpatiënt had ik nog niet eerder van Foodfor Care en haar ‘concept’ gehoord, laat staan geproefd. Geïnteresseerd en nieuwsgierig als ik ben (volverwachting klopt mijn hart), ben ik met veel plezier naar Veghel vertrokken om mijzelf te laten inspireren en verrassen. Een verrassing is het zeker geworden! Al direct bij binnenkomst werden alle genodigden vriendelijk onthaald en ontvangen.

Jassen werden aangenomen, weggehangen en we werden begeleid door Roos en Nikki naar de ontvangstruimte. In de ontvangstruimte werden we feestelijk onthaald met koffie, (kruiden)theeën, bronwater en heerlijkheden gevarieerd van hardigheid tot zoetigheid. Zelf heb ik enorm genoten van de truffels.

Na een kort voorstelrondje met bijzondere verhalen werden we meegenomen door Lourens, Helen, Roos en Nikki in de wonderlijke wereld van FoodforCare. Het ‘concept’ is buitengewoon te noemen, alsof het spreekwoordelijke ‘Ei van Columbus’ door het team van FoodforCare opnieuw is uitgevonden. Een simpele oplossing voor een lastige opgave, maar FoodforCare staat en gaat voor dit unieke concept. Op innovatieve wijze wil het team de patiëntenzorg verbeteren door gezonde voeding op maat aan de patiënt aan te bieden. Na de introductie met leuke feitjes en weetjes werden we opgesplitst in twee groepen, na het aan- / opdoen van de witte jassen en haarkapjes kregen we een kijkje in de keuken; voor mij als patiënt was het zeer interessant om in het proces van idee tot uitvoering meegenomen te worden. Zo werden we ‘letterlijk’ meegenomen van distributie, spoelkeuken, keuken naar de patisserie en de koeling. Wat mij erg aansprak en echt is bijgebleven tijdens de rondleiding is met hoeveel passie en precisie de medewerkers en koks maatwerk weten te leveren, waarbij te allen tijde rekening wordt gehouden met de wensen en belangen van de patiënt. ‘Geen dieet is te gek’.

Na de rondleiding was het de hoogste tijd om dit innovatieve voedingsconcept te proeven. We werden wederom keurig onthaald in de ontvangstruimte, ditmaal met een gezonde bitterbal. Heerlijk! Als tweede gerecht werd een salade van kip geserveerd en tot slot kregen we een toetje: heerlijke creme brulée. Alle gerechten zien er niet alleen heel smaakvol uit maar ze zijn het ook! Als patiënt ben ik fan en voorstander om deze unieke voedingsformule (waarbij patiënt partner is en dagelijks meerdere heerlijke hapjes aangereikt krijgt, die bijdragen aan herstel) niet alleen in elk (academisch) ziekenhuis zou mogen worden toegepast maar ook verkrijgbaar moet zijn bij de patiënt thuis!

Ik ben om…en dank FoodforCare voor deze bijzondere reis en ervaring!

Met gezonde groet, Geert-Jan van Hal