CbusineZ investeert in FoodforCare

 

Zorgverzekeraar CZ zet in op beter en lekkerder eten in het ziekenhuis en bij de patiënt thuis.

24 februari 2017 – Beter en lekkerder eten in het ziekenhuis. Betere gezondheid en sneller herstel en dat tegen gelijkblijvende kosten. Dat is waarom CbusineZ gaat investeren in FoodforCare. Op dit moment wordt in het Radboudumc al samengewerkt met FoodforCare. Doel is dat ook andere ziekenhuizen aanhaken. Om het belang van goede voeding en herstel te onderbouwen, wordt momenteel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Radboudumc en de FoodforCare Foundation. De samenwerking moet er bovendien toe leiden dat het concept op korte termijn ook voor en na een ziekenhuisopname aangeboden gaat worden. Bij patiënten thuis.

FoodforCare biedt een combinatie van hoogwaardige en verse maaltijden, dieetgerichte dienstverlening en begeleiding, afgestemd op de individuele patiënt en zijn/haar voedingsbehoefte. Deze ‘personalised nutrition’ is mede mogelijk door intake-registratie. De overtuiging van FoodforCare is dat elke patiënt iedere dag recht heeft op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert. In het huidige zorgklimaat wordt de thuissituatie steeds belangrijker door ligduurverkorting. Voeding wordt via deze weg geïntegreerd samen met medicatie, medische behandeling en beweging. FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer.

Joep de Groot, bestuurder van CbusineZ

“Goede voeding is hartstikke belangrijk, zeker als je een behandeling of operatie moet ondergaan die het nodige van je vergt.  FoodforCare biedt voeding op maat maar heel belangrijk daarbij is dat het ook écht lekker is, dat is de grote winst. Nu komen mensen soms onnodig zwak het ziekenhuis in of uit, dat belemmert het herstel. Goed en lekker eten helpt daarbij echt.“

Henk Kivits, founding father FoodforCare

“Wij zijn enorm blij met deze samenwerking waarbij twee instanties met focus op vernieuwing en innovatie in de zorg hun krachten bundelen. CZ heeft veel kennis over patiëntengroepen, ketenkosten en –processen en een omvangrijk zorgnetwerk. FoodforCare vult dit aan met kennis op het gebied van personalized nutrition, voedingstechnologie  en foodservice. De wetenschappelijke onderbouwing van voeding in relatie tot een gezonder leven is wat ons verbindt.”

CbusineZ

CbusineZ is de zorginnovatie- en participatiemaatschappij van zorgverzekeraar CZ.