Scelta Mushrooms en FoodforCare: een (nefro)logische samenwerking

Scelta Mushrooms ontwikkelde een natuurlijke smaakversterker van voetjes en blancheervocht van champignons. Wat voorheen een volumineuze reststroom was leidt nu tot een geconcentreerde extreme smaakverbeteraar van natuurlijke ingrediënten.

 

FoodforCare is een dienstverlener binnen de zorg. FoodforCare specialiseert zich in het produceren, bereiden en uitserveren van verse gerechten en dranken die aantoonbaar herstel bevorderen. Of simpel gezegd: lekker eten en drinken wat een wezenlijk verschil maakt wanneer dat bijzonder nodig is.

 

Geen suiker, geen zout

Doordat de Scelta Taste Accelerator geen natrium en suiker bevat zijn de toepassingen binnen de gastronomie in de zorg talrijk. FoodforCare krijgt dagelijks te maken met (strenge) normeringen rondom o.a. suiker, zout en kalium.

 

Wat dat betreft is het product van Scelta Mushrooms een schot in de roos. Uitdagingen rondom zout- en suikerreductie zijn aan de orde van de dag en de Scelta Taste Accelerator bevat geen enkele toegevoegde mineralen. Daar waar FoodforCare juist ambieert met natuurlijke ingrediënten en smaakvol eten (en drinken) een verschil te maken voor precaire groepen.

 

De Taste Accelerator van Scelta Mushrooms stelt ons in staat zeer smaakvolle gerechten te ontwikkelen en produceren, in dit geval specifi ek voor nierpatiënten. Dezelfde toepassing blijkt echter ook inzetbaar bij cardiologische aandoeningen en leent zich uitstekend voor koolhydraatarme gerechten (voor o.a. diabetici).

 

En nu?

Samen aantonen dat wat we doen een bijdrage levert in kwaliteit van welbevinden en tegelijkertijd de zorgkosten reduceert. Duurzamer en gezonder. Twee pijlers waar deze samenwerking als een dijk op rust! Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van gezonde voeding in de thuissituatie voor- en na ziekenhuisopname wordt momenteel verricht.