Topvoeding voor topsporters bij Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid

Intensieve samenwerking tussen FoodforCare en en Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid

Het CTO-Zuid (Centrum voor Topsport en Onderwijs, onderdeel van BrabantSport) gevestigd op de sportcampus in Eindhoven gaat na een pilotperiode definitief een samenwerking aan met FoodforCare onder de naam FoodforSports.

Sinds begin dit jaar gaat CTO zich samen met haar eigen FoodforSports lifestylecoach en diëtist meer focussen op de relatie voeding, topsport en gezondheid. Optimale eiwitiname is voor topsporters  essentieel om maximaal te kunnen presteren. Eerder toonde het Radboudumc al wetenschappelijk aan dat patiënten die gebruikmaken van FoodforCare-voeding significant meer eiwitten binnenkrijgen.

In de nieuwe formule gebruiken de topsporters in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar die op interne basis actief werken aan hun prestaties in het Eindhovense Centrum, de voeding van FoodforSports. Na een goede beoordeling van de sporters, begeleiders en bewonersraad is besloten om definitief verder te gaan met FoodforSports.

Naast het bereiden van de verse voeding richt FoodforSports zich op het adviseren en begeleiden bij het uitserveren van de gerechten, diëtetiek, HACCP-registratie en de foodontwikkeling.

Siebe Geerdsema van FoodforCare: “Wij zijn enorm blij met de nieuwe samenwerking. De juiste voeding op het juiste moment. Lekker, uitgebalanceerd eten en drinken met focus op conditionele topprestaties voor hen die er alles uit willen halen wat er in zit. FoodforSports maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en volledig afgestemd op het individu. Het is fantastisch om met de juiste voeding een bijdrage te kunnen leveren aan optimale lichamelijke en geestelijke prestaties.”