Flevoziekenhuis en FoodforCare lanceren nieuw opleidingstraject voor foodservicemedewerkers

WEET JIJ EIGENLIJK HOEVEEL GRAM EIWIT ER IN EEN PLAK KAAS ZIT?

Veghel - Medewerkers van de afdeling foodservice in het Flevoziekenhuis krijgen vanaf oktober een e-learning training aangeboden over voeding en dranken. Het Flevoziekenhuis wil met deze modules de kennis van de foodservicemedewerkers vergroten en de gastvrijheid verhogen. De training is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die maaltijden en dranken serveren aan patiënten. De rol van de foodservicemedewerker is cruciaal bij het bevorderen van een adequate intake. De e-learning module leidt tot een betere bewustwording van de bijdrage van ‘eten en drinken’ aan het herstelproces. Uniek is de module ‘sturen op eiwit en energie’ die beoogt de medewerker bewust te maken van welk gerecht of welke drank een hogere bijdrage levert aan het behalen van de voedingsbehoefte.

Wat zijn energiebronnen? Wat zijn de gevolgen van ondervoeding? Wat zijn belangrijke diëten en allergieën en hoe stimuleer ik patiënt voldoende eiwitrijk te eten? Al deze onderwerpen komen aan bod door middel van video’s opgenomen met patiënten, voedingsassistenten en diëtisten, quizvragen en spellen.

De inhoud van de training is ontwikkeld door Radboudumc, het Flevoziekenhuis en FoodforCare. SYNDLE is als ontwikkelaar van de e-learning modules en het online leerplatform betrokken. FoodforCare heeft inmiddels al veertien trainingen ontwikkeld om de brug te slaan tussen kennis van voeding en een gastvrij voedingsconcept voor patiënten. Een specifieke training voor voeding voor oncologische patiënten is in ontwikkeling en wordt in het voorjaar verwacht.

Het Flevoziekenhuis en FoodforCare zien het belang van voedingsleer en –kennis als essentieel in een goed zorgmodel. De partijen zetten hiermee een mooie stap naar betere zorg.


FoodforCare is een initiatief van jongeren met kanker (AYA), het Radboudumc en Maison van den Boer.