waarom FoodforCare?

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

FoodforCare maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

‘Ik voel me beter.’ ‘Ik vind het weer leuk om over eten te praten.’ ‘De gerechtjes zien er gezond en aantrekkelijk uit.’ ‘Ik heb minder medicatie tegen misselijkheid nodig.‘Ik eet meer.’

 

 

patiënt is partner

Bij FoodforCare begint de productontwikkelingcyclus bij de patiënt. De wensen van de patiënt zijn altijd leidend in dit partnership.

wetenschappelijk onderbouwd

FoodforCare financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken in het herstelproces. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een wetenschappelijke basis.

bijdrage aan care & cure

FoodforCare draagt bij aan een hogere voedingsinname en welbevinden (Dijxshoorn et al, 2015).

‘verleiden’ van de patiënt

Lekker en vers eten wat met aandacht gepresenteerd en geserveerd wordt. Hierdoor verleiden we patiënten — hoe ziek ook — tot het nemen van een hapje.

differentiatie naar patiëntengroepen

Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment van (bijvoorbeeld) de cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologisch patiënt. Iedere afdeling heeft een specifiek aanbod wat aansluit bij de behoefte.

duurzaam businessmodel

Opdrachtgever specifieke afspraken met betrekking tot CO2 reductie, lokale inkoop, SROI, duurzaamheidskenmerken inkoop, energieverbruik reductie en waste. FoodforCare rapporteert maandelijks en laat een onafhankelijk instituut de ‘findings’ valideren.

Eetgemak en FoodforCare bundelen krachten ›

FoodforCare, opgericht onder de Koninklijke Van den Boer Groep, wordt overgenomen door Eetgemak. FoodforCare krijgt met Eetgemak een partner die reeds stevig verankerd is in de zorg en waarmee de verdere groei-ambities verwezenlijkt kunnen worden.

FoodforCare van start in OLVG, eerste resultaten zijn succesvol ›

OLVG, hét stadsziekenhuis van Amsterdam, is een pilot gestart met gezonde patiëntenvoeding van FoodforCare. Het is de verwachting dat in het najaar van 2020 het hele ziekenhuis over is naar het nieuwe voedingsconcept.

Patiënt die voldoende eiwitten eet ligt minder lang in ziekenhuis ›

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Dorian Dijxhoorn, arts-onderzoeker bij het Radboudumc. Dijxhoorn deed onderzoek naar de effectiviteit van het voedingsconcept FoodforCare in vergelijking met het traditionele voedingsconcept.