waarom FoodforCare?

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

FoodforCare maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

‘Ik voel me beter.’ ‘Ik vind het weer leuk om over eten te praten.’ ‘De gerechtjes zien er gezond en aantrekkelijk uit.’ ‘Ik heb minder medicatie tegen misselijkheid nodig.‘Ik eet meer.’

 

 

patiënt is partner

Bij FoodforCare begint de productontwikkelingcyclus bij de patiënt. De wensen van de patiënt zijn altijd leidend in dit partnership.

wetenschappelijk onderbouwd

FoodforCare financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken in het herstelproces. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een wetenschappelijke basis.

bijdrage aan care & cure

FoodforCare draagt bij aan een hogere voedingsinname en welbevinden (Dijxshoorn et al, 2015).

‘verleiden’ van de patiënt

Lekker en vers eten wat met aandacht gepresenteerd en geserveerd wordt. Hierdoor verleiden we patiënten — hoe ziek ook — tot het nemen van een hapje.

differentiatie naar patiëntengroepen

Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment van (bijvoorbeeld) de cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologisch patiënt. Iedere afdeling heeft een specifiek aanbod wat aansluit bij de behoefte.

duurzaam businessmodel

Opdrachtgever specifieke afspraken met betrekking tot CO2 reductie, lokale inkoop, SROI, duurzaamheidskenmerken inkoop, energieverbruik reductie en waste. FoodforCare rapporteert maandelijks en laat een onafhankelijk instituut de ‘findings’ valideren.

topvoeding voor topsporters bij CTO Zuid ›

Het Centrum voor Topsport en Onderwijs, gevestigd op de sportcampus in Eindhoven, gaat na een pilotperiode definitief een samenwerking aan met FoodforCare onder de naam FoodforSports.

whitepaper: tien zeldzaam interessante diëten ›

Tien lastig te faciliteren diëten binnen de zorg. Wat houden ze in? Hoe richt je de organisatie daar procesmatig op in? En waar is iets te winnen op het gebied van kosten en kwaliteit? Download onze whitepaper en ontdek het.

Scelta Mushrooms ontwikkelt nieuwe smaakversterker ›

De natuurlijke smaakversterker, ontwikkeld van de voetjes en het blancheervocht van champignons, is vanwege het ontbreken van suiker en zout o.a. geschikt voor nierpatiënten. Nieuw in onze keuken.