patiënt is partner
Bij FoodforCare begint de productontwikkelingcyclus bij de patiënt. De wensen van de patiënt zijn altijd leidend in dit partnership.
wetenschappelijk onderbouwd
FoodforCare financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken in het herstelproces. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een wetenschappelijke basis.
bijdrage aan care & cure
FoodforCare draagt bij aan een hogere voedingsinname en welbevinden (Dijxshoorn et al, 2015).
‘verleiden’ van de patiënt
Lekker en vers eten wat met aandacht gepresenteerd en geserveerd wordt. Hierdoor verleiden we patiënten — hoe ziek ook — tot het nemen van een hapje.
differentiatie naar patiëntengroepen
Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment van (bijvoorbeeld) de cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologisch patiënt. Iedere afdeling heeft een specifiek aanbod wat aansluit bij de behoefte.
duurzaam businessmodel
Opdrachtgever specifieke afspraken met betrekking tot CO2 reductie, lokale inkoop, SROI, duurzaamheidskenmerken inkoop, energieverbruik reductie en waste. FoodforCare rapporteert maandelijks en laat een onafhankelijk instituut de ‘findings’ valideren.