waarom FoodforCare?

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

FoodforCare maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

‘Ik voel me beter.’ ‘Ik vind het weer leuk om over eten te praten.’ ‘De gerechtjes zien er gezond en aantrekkelijk uit.’ ‘Ik heb minder medicatie tegen misselijkheid nodig.‘Ik eet meer.’

 

 

patiënt is partner

Bij FoodforCare begint de productontwikkelingcyclus bij de patiënt. De wensen van de patiënt zijn altijd leidend in dit partnership.

wetenschappelijk onderbouwd

FoodforCare financiert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken in het herstelproces. Alles wat wij doen, doen wij vanuit een wetenschappelijke basis.

bijdrage aan care & cure

FoodforCare draagt bij aan een hogere voedingsinname en welbevinden (Dijxshoorn et al, 2015).

‘verleiden’ van de patiënt

Lekker en vers eten wat met aandacht gepresenteerd en geserveerd wordt. Hierdoor verleiden we patiënten — hoe ziek ook — tot het nemen van een hapje.

differentiatie naar patiëntengroepen

Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment van (bijvoorbeeld) de cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologisch patiënt. Iedere afdeling heeft een specifiek aanbod wat aansluit bij de behoefte.

duurzaam businessmodel

Opdrachtgever specifieke afspraken met betrekking tot CO2 reductie, lokale inkoop, SROI, duurzaamheidskenmerken inkoop, energieverbruik reductie en waste. FoodforCare rapporteert maandelijks en laat een onafhankelijk instituut de ‘findings’ valideren.

Zes weken lang iedere dag nieuwe gerechten. ›

Ontwikkeling om van te smullen… De gemiddelde ligduur in het ziekenhuis is 4,5 dag (CBS, 2018). Veel patiëntgroepen liggen helaas langer in het ziekenhuis. Om voor deze patiënten voldoende variatie in het assortiment te creëren heeft FoodforCare een zesweekse cyclus ontwikkeld. Gedurende zes weken krijgt de patiënt diverse nieuwe shake, soepen, salades, snacks, warme maaltijden en desserts aangeboden. Zeven keer per dag verse hoogwaardige gerechten ontwikkeld op basis van de behoefte van de patiëntgroep.

FoodforCare ontwikkelt speciale lijn voor dialysepatiënten ›

FoodforCare ontwikkelt een specifiek voedingsconcept voor nierpatiënten. Die wordt de komende maanden aangeboden aan patiënten die dialyseren in het Radboudumc. Vanaf januari 2019 wordt de formule ook landelijk aangeboden.

Flevoziekenhuis en FoodforCare lanceren opleidingstraject ›

Medewerkers van de afdeling foodservice in het Flevoziekenhuis krijgen vanaf oktober een e-learning training aangeboden over voeding en dranken. Het Flevoziekenhuis wil daarmee de kennis vergroten en de gastvrijheid verhogen.