bijdrage aan

care & cure

FoodforCare heeft een positief effect op het algemeen welbevinden van de patiënt. Dit doen we door middel van het aanbieden van voedzame, verse en smakelijke gerechten van hoge kwaliteit met daarbij een optimale smaak- en geurbeleving.

Dagelijks bewijzen we de bijdrage van FoodforCare. Zo is het reeds bewezen dat met de komst van FoodforCare meer patiënten méér eten. Op vijf tot zeven momenten per dag worden verschillende gerechten aan de patiënt aangeboden of zelf door de patiënt besteld. De praktijk leert dat er per dag gemiddeld significant meer wordt geconsumeerd. Dit leidt tot een lager gebruik van anti-emetica. Ook wordt er een vermindering gezien in de intake van bijvoeding, zoals eiwit verrijkte drankjes. Dat de patiënt daadwerkelijk tevreden is over FoodforCare wordt bevestigd door de uitkomst van het patiënttevredenheidsonderzoek 2018 met het mooie cijfer 8,5.

Daarnaast wil FoodforCare ook bijdragen aan het bevorderen van het herstel van de patiënt. Bij ziekenhuisopname is 25-40% van de patiënten ondervoed. Dit brengt een groter risico op complicaties met zich mee; o.a. langere ligduur, meer antibioticagebruik, langzamere (wond)genezing, grotere kans op doorligplekken en hogere mortaliteit. Een optimale inname van bepaalde voedingswaarden kan hier een stabilisatie of verbetering van de voedingstoestand teweegbrengen.

FoodforCare streeft hiernaar door de patiënt actief te stimuleren en te ‘verleiden’ tot het eten van gerechten welke belangrijke voedingswaarden (waaronder energie, eiwitten en koolhydraten) bevatten die voor de verschillende patiëntgroepen van essentieel belang zijn.