duurzaam

en verantwoord

FoodforCare gelooft dat vele kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit houdt onder andere in dat we persoonlijk zorg dragen voor een FoodforCare dat in de toekomst ook nog succesvol kan blijven ontwikkelen. Daarom hecht FoodforCare veel waarde aan een duurzaam bedrijfsproces. Zowel in bedrijfsvoering als op maatschappelijk verantwoorde aspecten.

FoodforCare maakt bewuste keuzes om zo een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Een van deze keuzes is dat FoodforCare met u meedenkt over het gebruik van streekproducten van lokale leveranciers. Verder zet FoodforCare zich in voor het werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In het ketenproces ligt permanente focus op het beperken van voedselverspilling aan zowel gebruikerskant als aan productiekant. Zo wordt aan de gebruikerskant dagelijks de voedselverspilling geregistreerd en geanalyseerd ten opzichte van de geserveerde gerechten. Op deze wijze wordt het aanbod van gerechten voortdurend geoptimaliseerd om de voedselverspilling verder terug te dringen. Ook het gebruik van disposables wordt een minimum beperkt.

FoodforCare gebruikt natuurlijke ingrediënten zonder additieven, waar zo min mogelijk conserveringsmethodes op toegepast zijn.