verleiden

en adviseren

De voedingsassistent heeft binnen FoodforCare een cruciale rol. Zij gaat namelijk met de patiënt het gesprek aan om op die manier de patiënt te ‘verleiden’ tot het eten van het voor hem/haar op dat moment beste gerecht.

Naast de inhoudelijke aspecten zoals parate kennis op het gebied van allergenen, diëten en consistentie wordt de voedingsassistent bij FoodforCare getraind op gastvrijheid in de zorg. Om de bovenstaande persoonlijke aspecten kwalitatief blijvend te waarborgen heeft FoodforCare de FoodforCare Academy in het leven geroepen. Dit betreft een breed scala aan trainingsmodules:

Sturen op keuzes (adviseren en motiveren)
Specifieke trainingen voor diverse patiëntgroepen (diabetes, nefrologie, geriatrie, etc.)
Rustig opbouwen (na operatie)
Richtlijnen goede voeding
Productkennis
Patiënt- en voedselveiligheid (HACCP)
Voedingsleer en dieetleer
Gastvrijheid (beleving patiënt)
Registratie voedingsintake en koppeling EDP (Elektronisch Patiënten Dossier)