wetenschappelijk

onderbouwd

FoodforCare vindt dat haar gerechten naast smaakvol en vers bereid ook een toegevoegde waarde moet zijn in het herstelproces van de patiënt. Het eten is weer onderwerp van gesprek tussen patiënt en zorgprofessional. In 2015 zijn de eerdere bevindingen versterkt door vergelijkbaar onderzoek op de afdelingen: cardiologie, cardio-thoracale chirurgie, longziekten, MDL en hematologie. Hiermee is aangetoond dat FoodforCare toepasbaar is op meerdere patiëntgroepen.

Om het effect van FoodforCare wetenschappelijk verder te onderbouwen is met ingang van juni 2015 medisch onderzoek gestart. De resultaten, gepubliceerd eind 2017, zijn veelbelovend en berekend op de eerste gerechtencyclus. Met een significant verschil van meer dan 20% intake van eiwit en energie is de basis gelegd voor nog meer medisch onderzoek en ontwikkelperspectieven. FoodforCare krijgt hierbij ondersteuning van de FoodforCare Foundation.

FoodforCare wordt wetenschappelijk onderzocht en onafhankelijk getoetst door de FoodforCare Foundation. Hierbij staat de relatie tussen voeding, gezondheid en patiënten, maar ook meetbaar herstel centraal. Naast de medische effecten worden de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht. De Foundation staat onder regie van Radboudumc.

Benieuwd naar de wetenschappelijke publicaties? Bekijk dan de artikelen in Clinical Nutrition of het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Of lees het persbericht waarin de onderzoeksresultaten toegelicht worden.