ASSORTIMENT

Het FoodforCare-assortiment bestaat uit meer dan 500 gerechten: shakes, smoothies, lunchgerechten, soepen, warme gerechten, salades, desserts, snacks en snoep. De patiënt krijgt een ontbijt, lunch en diner aangeboden, in toegankelijke porties. Tussendoor krijgt men drie keer een gerecht, shake of snack geserveerd. Er is keuze uit drie verschillende gerechten per ronde en men kan altijd vragen om extra gerechten. Op deze manier zorgt FoodforCare ervoor dan de patiënt voldoende eiwitten en energie binnenkrijgt, wat belangrijk is voor het herstel.

Differentiatie naar patiëntgroepen

FoodforCare biedt maatwerk. Het assortiment is met zorg ontwikkeld en kan worden toegesneden op de wensen en eisen per specifieke patiëntengroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oncologiepatiënt die in de meeste gevallen slecht eet en misselijk is van de chemokuur. FoodforCare biedt voor deze patiëntengroep gerechten die geur- en smaakarm zijn en een hoge calorieën eiwit-intake bevatten. Voor de cardiologiepatiënt, die in veel gevallen, gedurende een langere periode van zijn of haar leven te vet en te zout heeft gegeten, biedt FoodforCare natrium- en caloriearme gerechten die goed op smaak zijn gebracht met geur- en kruidenmelanges. Voor ouderen is rekening gehouden met de “Oud-Hollandse” pot en aangepast servies. Voor kinderen tot circa 8 jaar wordt rekening gehouden met de wijze van presenteren. Denk hierbij aan een speciale kinderbox.

Samen eten, doet eten

Op onze locatie Radboudumc kunt u als bezoeker mee-eten met de warme maaltijd. Men kan gerechten met PIN betalen.

Prijslijst bezoekers

€ 2,50   Ontbijt
€ 4,50   Lunch (soep, salade en broodje)
€ 5,50   Warme maaltijd + rauwkost
€ 6,50   Warme maaltijd + rauwkost + dessert
€ 2,00   Salade
€ 2,00   Dessert

 

Verstrekkingsmomenten

Ronde 1 - Ontbijt

Tijdens het ontbijt kan de patiënt kiezen tussen een brood ontbijt of een zuivelontbijt. Het brood ontbijt bestaat uit drie soorten eiwit verrijkt brood (meergranen, tarwe en wit) en krentenbrood. De belegkeuze van de patiënt bestaat uit een hartig assortiment van verschillende soorten kaas en vleeswaren en een zoet assortiment. Het zuivelontbijt bestaat uit huisgemaakte griesmeelpap, havermoutpap en rijstepap. Om voor de patiënt het ontbijt aantrekkelijk te maken wordt de patiënt altijd een klein extraatje aangeboden, zoals een berliner bol, pannenkoek, croissant, omelet, suikerbrood, pistoletje, mini krentenbol en chocoladebroodje. Verder heeft de patiënt altijd de keuze uit diverse soorten (zuivel)producten en wordt elke dag een vers gekookt eitje aangeboden

Ronde 2 - Smoothies & Shakes

Rond 10.00 krijgt de patiënt een lekker fris tussendoortje aangeboden. In de tweede ronde heeft de patiënt altijd de keuze uit shakes die veel eiwitten en energie bevatten om de voedingstoestand van de patiënt te verbeten, smoothies die voor iedere patiënt een gezonde dosis fruit in combinatie met zuivel bezorgen of een lekkere fruitsalade van dagverse fruitsoorten

Ronde 3 - Lunch

De lunch ronde bestaat uit diverse gebonden en heldere soepen, salades en broodjes belegd met hartige belegsoorten. In deze ronde is het voor de patiënt aantrekkelijk om meerdere gerechten samen te combineren, zoals een soepje en een salade of voor een patiënt die van een lekker broodje houdt is het ook mogelijk om meerdere broodjes te kiezen

Ronde 4 - Snack

In deze ronde worden kleine, aantrekkelijke snacks aangeboden. Het assortiment van ronde 4 bestaat uit vele hartige en zoete snacks

Ronde 5 - Diner

De warme maaltijd wordt in een klein pannetje geserveerd aan de patiënt. Voor de warme maaltijd is er een brede keuze in vlees, vis en vegetarische gerechten. Bij de warme maaltijd wordt ook altijd een kleine portie salade aangeboden

Ronde 6 - Dessert

De eye-catchers van FoodforCare gerechten komen terug in de dessert ronde. Van een lekkere ouderwetse bitterkoekjesbavarois, romige chocolademousse of caramelvla tot een lekker fris bolletje ijs

Ronde 7 - Snoeptrommeltje

De ronde van het snoeptrommeltje is voor de patiënt een lekker snoep / snack momentje in de loop van de avond. De ene avond kan de patiënt lekker genieten van drie verschillende koekjes, de andere avond van een lekker stukje roomboter cake of een kaas-worst bordje