FoodforCare Foundation

Onderdeel van FoodforCare is de oprichting van FoodforCare Foundation. Deze stichting ondersteunt de voedingsformule met wetenschappelijk onderzoek geïnitieerd door Radboudumc waarbij de relatie tussen voeding en gezondheid maar ook meetbaar herstel centraal staan. Naast de medische effecten worden ook de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht. De voortgang wordt jaarlijks gepresenteerd aan het medisch veld tijdens het FoodforCare congres.

Binnen FoodforCare staat interactie en voorlichting voorop. Dat leidt ertoe dat er een gesprek plaatsvindt tussen patiënt en hostess, waarbij gezamenlijk gekozen wordt voor de best mogelijke voeding. Patiënten krijgen gedurende de dag minimaal zes kleine gerechten geserveerd in tegenstelling tot de gangbare drie eetmomenten per dag. Alle gerechten zijn met de grootste zorg ontwikkeld. Ten aanzien van eiwitten, koolhydraten, ener-gie, natrium, allergenen en kritische diëten biedt FoodforCare een optimale en smaakvolle oplossing voor20 verschillende patiëntgroepen, met alle belangrijke voe-dingswaarden die voor de specifieke patiënt essentieel zijn. Het assortiment bestaat uit meer dan 250, veelal dagverse gerechten: shakes, smoothies, ontbijt, lunch, soepen, warme maaltijden, salades, desserts, snacks en snoep. Ook familie en vrienden krijgen de mogelijkheid om met de patiënt samen te eten.

De stichting heeft ten doel:

Kwaliteitsbewaking

De kwaliteitsbewaking en verdere ontwikkeling van het FoodforCare-concept (de innovatieve verbetering van ziekenhuisvoeding, zowel vast als vloeibaar)

Wetenschappelijk onderzoek

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen voeding en gezondheid

Eerstelijnszorg uitbreiding

Het onderzoeken van mogelijkheden van uitbreiding van het FoodforCare-concept naar de eerstelijnszorg.

Bestuur:

Dr. Eveliene Manten-Horst
Het Radboudumc
Nationaal AYA Expertise Platform
Drs. Jessica Vogel
Het Radboudumc
Gastroenterology and Hepatology
Ralph van Renselaar
AYA

Raad van toezicht:

Prof. Dr. Joost Drenth
Het Radboudumc
Gastroenterology and Hepatology
Prof. Dr. Maroeska Roovers
Het Radboudumc
Evidence-based Surgery
Prof. Dr. Ellen Kampman
Wageningen Universiteit
Nutrition and Disease
Prof. Dr. Peter Huijgens
IKNL & oud afdelingshoofd
Hematologie VUmc
Dr. Ir. Henk Kivits
Koninklijke Van den Boer Groep