BIJDRAGE AAN CARE & CURE

FoodforCare streeft er naar om een positief effect te hebben op het algemeen welbevinden van de patiënt. Dit doen we door middel van het aanbieden van voedzame, verse en smakelijke gerechten van hoge kwaliteit met daarbij een optimale smaak- en geurbeleving.

Dit streven van FoodforCare wordt in de praktijk beantwoord. Zo is het reeds bewezen dat met de komst van FoodforCare meer patiënten méér eten. Op zeven momenten per dag worden er verschillende gerechten aan de patiënt aangeboden. De praktijk leert dat er per dag gemiddeld maar liefst acht gerechten worden geconsumeerd. Dit leidt tot een lager gebruik van anti-emetica. Ook wordt er een vermindering gezien in de intake van bijvoeding, zoals eiwit verrijkte drankjes. Dat de patiënt daadwerkelijk tevreden is over FoodforCare wordt bevestigd door het mooie cijfer 9,5, de uitkomst van het patiënttevredenheidsonderzoek 2018

Daarnaast wil FoodforCare ook bijdragen aan het bevorderen van het herstel van de patiënt. Bij ziekenhuisopname is 25-40% van de patiënten ondervoed. Dit brengt een groter risico op complicaties met zich mee; o.a. langere ligduur, meer antibioticagebruik, langzamere (wond)genezing, grotere kans op doorligplekken en hogere mortaliteit. Een optimale inname van bepaalde voedingswaarden kan hier een stabilisatie of verbetering van de voedingstoestand teweegbrengen. FoodforCare streeft hiernaar door de patiënt actief te stimuleren en te ‘verleiden’ tot het eten van gerechten welke belangrijke voedingswaarden (waaronder energie, eiwitten en koolhydraten) bevatten die voor de verschillende patiëntgroepen van essentieel belang zijn.

Samen eten, doet eten

Op onze locatie Radboudumc kunt u als bezoeker mee-eten met de warme maaltijd. Men kan gerechten met PIN betalen.

Prijslijst bezoekers

€ 2,50   Ontbijt
€ 4,50   Lunch (soep, salade en broodje)
€ 5,50   Warme maaltijd + rauwkost
€ 6,50   Warme maaltijd + rauwkost + dessert
€ 2,00   Salade
€ 2,00   Dessert