DUURZAAM EN VERANTWOORD

FoodforCare gelooft dat vele kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit houdt onder andere in dat we persoonlijk zorg dragen voor een FoodforCare dat in de toekomst ook nog succesvol kan blijven ontwikkelen. Daarom hecht FoodforCare veel waarde aan een duurzaam bedrijfsproces. Zowel in bedrijfsvoering als op maatschappelijk verantwoorde aspecten. FoodforCare maakt bewuste keuzes om zo een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Een van deze keuzes is dat FoodforCare waar mogelijk gebruik maakt van streekproducten van lokale boeren. Verder zet FoodforCare zich maximaal in voor het werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AYA’s.

"FoodforCare is een revolutie binnen de zorg die maatschappij en individu dient. Die idealistische inslag op meerdere niveaus maakt dat ik van macro tot micro niveau trots ben op wat we doen."

In het ketenproces ligt permanente focus op het beperken van voedselverspilling aan zowel gebruikerskant, als aan productiekant. Zo wordt aan de gebruikerskant dagelijks de voedselverspilling geregistreerd en geanalyseerd ten opzichte van de geserveerde gerechten. Op deze wijze wordt het aanbod van gerechten voortdurend geoptimaliseerd om de voedselverspilling verder terug te dringen. Ook het gebruik van disposables wordt een minimum beperkt.

Daar waar mogelijk worden de gerechten van FoodforCare bereid met (bij voorkeur biologische) basis grondstoffen. Op deze wijze wordt het gebruik van hulpstoffen (lees ‘E-nummers’) zoveel als mogelijk voorkomen.