VERLEIDEN EN ADVISEREN

De voedingsassistent heeft binnen FoodforCare een cruciale rol. Zij gaat namelijk met de patiënt het gesprek aan om op die manier de patiënt te ‘verleiden’ tot het eten van het voor hem/haar op dat moment beste gerecht. Naast de inhoudelijke aspecten zoals parate kennis op het gebied van allergenen, diëten en consistentie wordt de voedingsassistent bij FoodforCare getraind op ‘gastvrijheid’ in de zorg. Om de bovenstaande persoonlijke aspecten kwalitatief blijvend te waarborgen heeft FoodforCare de FoodforCare Academy in het leven geroepen. Dit betreft een breed scala aan trainingsmodules:

Voedselveiligheid (HACCP)
Sturen op verantwoorde keuzes
Rustig opbouwen (hoe kunnen we de patiënt geleidelijk aan weer laten starten met eten)
Diabetes
Productkennis
Voedingsleer
Dieetleer
Gastvrijheid
Patiëntveiligheid

 

De hiervoor genoemde trainingsmodules van de FoodforCare Academy zijn een essentieel onderdeel van de FoodforCare-formule. Door middel van de modules wordt de voedingsassistent getraind om te kunnen:

Registreren
Informeren
Adviseren
Coachen