assortiment
Het FoodforCare-assortiment bestaat uit meer dan duizend gerechten: shakes, smoothies, lunchgerechten, soepen, warme gerechten, salades, desserts, snacks en snoep. De patiënt krijgt een ontbijt, lunch en diner aangeboden, in toegankelijke porties. Tussendoor krijgt men drie keer een gerecht, shake of snack geserveerd.
Er is keuze uit drie verschillende gerechten per ronde en men kan altijd vragen om extra gerechten. Op deze manier zorgt FoodforCare ervoor dan de patiënt voldoende eiwitten en energie binnenkrijgt, wat belangrijk is voor het herstel.
Verstrekkingsmomenten
Ronde 1 - Ontbijt
Tijdens het ontbijt kan de patiënt kiezen tussen een brood ontbijt of een zuivelontbijt. Het brood ontbijt bestaat uit drie soorten eiwit verrijkt brood (meergranen, tarwe en wit) en krentenbrood. De belegkeuze van de patiënt bestaat uit een hartig assortiment van verschillende soorten kaas en vleeswaren en een zoet assortiment. Het zuivelontbijt bestaat uit huisgemaakte griesmeelpap, havermoutpap en rijstepap. Om voor de patiënt het ontbijt aantrekkelijk te maken wordt de patiënt altijd een klein extraatje aangeboden, zoals een berliner bol, pannenkoek, croissant, omelet, suikerbrood, pistoletje, mini krentenbol en chocoladebroodje. Verder heeft de patiënt altijd de keuze uit diverse soorten (zuivel)producten en wordt elke dag een vers gekookt eitje aangeboden
Ronde 2 - Smoothies & Shakes
Rond 10.00 krijgt de patiënt een lekker fris tussendoortje aangeboden. In de tweede ronde heeft de patiënt altijd de keuze uit shakes die veel eiwitten en energie bevatten om de voedingstoestand van de patiënt te verbeten, smoothies die voor iedere patiënt een gezonde dosis fruit in combinatie met zuivel bezorgen of een lekkere fruitsalade van dagverse fruitsoorten
Ronde 3 - Lunch
De lunch ronde bestaat uit diverse gebonden en heldere soepen, salades en broodjes belegd met hartige belegsoorten. In deze ronde is het voor de patiënt aantrekkelijk om meerdere gerechten samen te combineren, zoals een soepje en een salade of voor een patiënt die van een lekker broodje houdt is het ook mogelijk om meerdere broodjes te kiezen
Ronde 4 - Snack
In deze ronde worden kleine, aantrekkelijke snacks aangeboden. Het assortiment van ronde 4 bestaat uit vele hartige en zoete snacks
Ronde 5 - Diner
De warme maaltijd wordt in een klein pannetje geserveerd aan de patiënt. Voor de warme maaltijd is er een brede keuze in vlees, vis en vegetarische gerechten. Bij de warme maaltijd wordt ook altijd een kleine portie salade aangeboden
Ronde 6 - Dessert
De eye-catchers van FoodforCare gerechten komen terug in de dessert ronde. Van een lekkere ouderwetse bitterkoekjesbavarois, romige chocolademousse of caramelvla tot een lekker fris bolletje ijs
Ronde 7 - Snoeptrommeltje
De ronde van het snoeptrommeltje is voor de patiënt een lekker snoep / snack momentje in de loop van de avond. De ene avond kan de patiënt lekker genieten van drie verschillende koekjes, de andere avond van een lekker stukje roomboter cake of een kaas-worst bordje