het concept van

FoodforCare

FoodforCare is een unieke voedingsformule. Alle gerechten binnen FoodforCare zijn speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn.

Patiënten krijgen gedurende de dag op vijf tot zeven eetmomenten kleine, smaakvolle en verleidelijke gerechten geserveerd. Of ze worden in de gelegenheid gesteld om deze te bestellen.

De patiënt heeft per ronde de keuze uit minimaal drie verschillende gerechten die op gastvrije wijze worden aangeboden. FoodforCare leidt ertoe dat er, idealiter, een gesprek plaatsvindt tussen patiënt en voedingsassistent, waarbij gezamenlijk gekozen wordt voor een gerecht.

De smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte zijn afgestemd op de verschillende patiëntengroepen. Per patiëntgroep wordt ook rekening gehouden met persoonlijke voorkeur, specifieke diëten, consistentie en voedselallergieën.

In totaal zijn er meer dan 1.000 gerechten ontwikkeld onder de naam FoodforCare. Het assortiment bestaat uit een zeer breed aanbod verse gerechten: shakes, smoothies, salades, soepshots, snacks, desserts en een warme maaltijd in een pannetje.