img-7348

Wetenschappelijk

De resultaten van een medisch onderzoek in 2015 zijn veelbelovend en berekend op de eerste gerechtencyclus. Met een significant verschil van meer dan 20 procent intake van eiwit en energie is de basis gelegd voor nog meer medisch onderzoek en ontwikkelperspectieven. 

In 2018 en 2019 zijn de onderzoeken naar patiënten die voor een operatie een maaltijd kregen gestart in vergelijking tot de patiënten die pas na de operatie een maaltijd ontvingen. Heelkunde patiënten ontvingen drie weken voor hun behandeling in het ziekenhuis de FoodforCare thuisbox die vijf gerechten per dag bevat. Palliatieve en curatieve oncologie patiënten ontvingen na hun operatie (tussen kuur 2 en 3) ook gedurende drie weken passende gerechten thuis.

FoodforCare wordt wetenschappelijk onderzocht en onafhankelijk getoetst door het FoodforCare Fonds. Hierbij staat de relatie tussen voeding, gezondheid en beweging, maar ook meetbaar herstel centraal. Naast de medische effecten worden de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.