img-7192

FoodforCare als adviseur

Waarin kunnen wij adviseren?

Sneller herstel
Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat voedingsinname samenhangt met ligduur. Bij inname van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen herstelt de patiënt sneller en beter, wordt de ligduur verkort en is het welbevinden hoger (Dijxhoorn, 2016). FoodforCare weet welke gerechten bij welke ziektebeelden leiden tot sneller herstel. Samen met uw diëtist en kok ontwikkelen we cycli van gerechten voor uw patiënten of cliënten.

Hogere tevredenheid
'Heeft u lekker gegeten?', zou de belangrijkste vraag moeten zijn in de dienstverlening voor patiënten. Maatwerk is hierbij essentieel. De patiënttevredenheid stijgt met begeleiding van FoodforCare als adviseur. Naar onze mening heeft elke patiënt iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

Reduceren van waste
Tot wel 40 procent van de voeding wordt verspild door productie of door eten dat terugkomt van de patiënt. In het Radboudumc hebben we dit terug kunnen dringen tot onder de 10 procent met een duurzame toekomst én kostenbesparing tot gevolg. Wij helpen u op eenvoudige wijze inzicht en controle te krijgen op de hoeveelheid waste.

Besparen op ureninzet
Kostenbesparing zonder in te boeten op de kwaliteit van de zorg? FoodforCare heeft per ziektebeeld inzichtelijk wat de ideale ureninzet is en adviseert u hier graag over. Wilt u de volgende stap zetten op het gebied van kwaliteit of kosten? Tijdens een kosteloze eerste afspraak maken we graag de mogelijkheden inzichtelijk.

 

 

 

 

img-7131

Hoe doen we dat?

Vrijblijvend gesprek
Benieuwd hoe FoodforCare uw organisatie verder kan helpen? Wij komen graag bij u langs. Tijdens de eerste afspraak helpen we u op weg door in kaart te brengen welke stappen bij uw organisatie logisch zijn en waarom. Daarna krijgt u vrijblijvend de keuze om een samenwerking aan te gaan. Onder begeleiding van onze experts gaat u dan aan de slag om uw voedingsconcept toekomstbestendig te maken.

Draagvlak creëren
U creëert draagvlak en maakt gebruik van aanwezige expertise door te werken met een projectgroep van voedingsassistenten, diëtistes, facilitair managers, koks en alle anderen die betrokken zijn bij het voedingsconcept in uw organisatie. Met kennis verkregen uit (wetenschappelijke) onderzoeken en dagelijkse ervaring in complexe dienstverlening begeleiden wij de samengestelde projectgroep.

Meetbaar maken
Wij geloven in keiharde bewijzen. Daarom verzorgen wij een meting van de huidige situatie waarna we samen aan de hand van uw ideeën, eisen en wensen een nieuw of doorontwikkeld concept introduceren. Vervolgens meten we opnieuw het effect van het nieuwe concept.

Samen resultaat boeken
U geeft het tempo aan, wij verzorgen de rest. Onze experts bieden begeleiding op strategisch gebied bij assortimentsontwikkeling, maar ook op operationeel gebied bij het begeleiden van een pilot van een nieuw of doorontwikkeld voedingsconcept. Door middel van intensief begeleide sessies wordt inzichtelijk wat de huidige situatie is in uw organisatie en waar nog werk aan de winkel is.

 

 

img-7445

Een praktisch voorbeeld

Assortimentsontwikkeling
In onze sessie gaat de projectgroep onder intensieve begeleiding aan de slag met een vernieuwd assortiment als resultaat. Aan de hand van de gekozen doelgroepen en hun voedingsbehoefte treden we in gesprek over de huidige gemiddelde inname van voedingsstoffen en de maaltijdverdeling op een dag. Zijn er ook aanpassingen nodig in het drankenaanbod en presentatiematerialen? Uiteraard is de huidige en toekomstige voedingsdagprijs onderwerp van gesprek in deze sessie.

Het resulstaat? Na afloop heeft u een startklaar assortiment wat kan rekenen op intern draagvlak en naadloos aansluit bij de wensen en behoeften van uw patiënten of cliënten.