foodforcare-in-radboudumc-19

Onze bouwstenen

Vanuit de visie van FoodforCare geldt dat altijd vanuit patiënten belang wordt geredeneerd en gehandeld; de behoefte van de patiënt staat centraal. Om de specifieke behoefte per patiënt te achterhalen is het dan ook van belang om in gesprek te gaan met de patiënt zelf. Hierdoor is de patiënt via FoodforCare partner en onderdeel van de ontwikkeling van de formule.

De zorgprofessional en diëtist worden ook betrokken in deze formule. Beide onderkennen het belang van goede voeding en het tegengaan van ondervoeding. Daarnaast maken ze beide uit van het ontwikkelteam om zo samen een inschatting te maken van de specifieke wensen en behoeften van de verschillende patiëntgroepen. FoodforCare levert dus individueel maatwerk. 

img-7441

Wetenschappelijk

Wij vinden dat de gerechten naast smaakvol en vers bereid ook een toegevoegde waarde moet zijn in het herstelproces van de patiënt. In 2015 is er onderzoek gedaan dat aantoont dat FoodforCare toepasbaar is op meerdere patiëntgroepen zoals cardiologie, cardio-thoracale chirurgie, longziekten, MDL en hematologie.

 

img-7089

Care and Cure

Door middel van het aanbieden van voedzame, verse en smakelijke gerechten van hoge kwaliteit hebben wij een positief effect op het algemeen welbevinden van de patiënt. De gerechten hebben daarnaast een optimale smaak- en geurbeleving.

 

 

img-7127

Verleiden en adviseren

De voedingsassistent(e) gaat met de patiënt in gesprek om op die manier de patiënt te 'verleiden' tot het eten van het voor hem/haar op dat moment beste gerecht.

 

foodforcare-in-radboudumc-38

Differentiatie naar patiëntgroepen

FoodforCare biedt maatwerk. Het assortiment is met zorg ontwikkeld en sluit aan bij de wensen en eisen per specifieke patiëntengroep.

img-7190

Duurzaam en verantwoord

FoodforCare gelooft dat vele kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit houdt onder andere in dat we persoonlijk zorg dragen voor een FoodforCare dat zich in de toekomst ook nog succesvol kan blijven ontwikkelen. Daarom hechten wij veel waarde aan een duurzaam bedrijfsproces, zowel in bedrijfsvoering als op maatschappelijk verantwoorde aspecten.