Onze bouwstenen

Patiënt is partner

Vanuit de visie van FoodforCare geldt dat altijd vanuit patiëntbelang wordt geredeneerd en gehandeld; de behoefte van de patiënt staat centraal. Om de specifieke behoefte per patiëntgroep te achterhalen is het dan ook noodzaak om in gesprek te gaan met de patiënt zelf. Ook wordt de zorgprofessional en diëtist betrokken. Beide onderkennen het belang van goede voeding en het tegengaan van ondervoeding. Beide maken onderdeel uit van het ontwikkelteam. Samen wordt er een inschatting gemaakt van de specifieke wensen en behoeften van de verschillende patiëntgroepen. Dit laat zien dat FoodforCare individueel maatwerk levert.

Wetenschappelijk

FoodforCare vindt dat haar gerechten niet alleen vers bereid en smaakvol moeten zijn maar ook een toegevoegde waarde moeten hebben in het herstelproces van de patiënt. Het eten is weer onderwerp van gesprek tussen patiënt en zorgprofessional.

FoodforCare wordt wetenschappelijk onderzocht en onafhankelijk getoetst door het FoodforCare Fonds. Hierbij staat niet alleen de relatie tussen voeding, gezondheid en beweging, maar ook meetbaar herstel centraal. Naast de medische effecten worden de emotionele effecten van het FoodforCare concept op het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.

Verleiden en adviseren

De voedingsassistent(e) gaat met de patiënt in gesprek om op die manier de patiënt te ‘verleiden’ tot het eten van het voor hem/haar op dat moment beste gerecht. De medewerkers die betrokken zijn bij het proces van patientenvoeding worden getraind vanuit onze eigen FoodforCare Academy.

Differentiatie naar patiëntgroepen

FoodforCare biedt maatwerk. Het assortiment is met zorg ontwikkeld en sluit aan bij de wensen en eisen per specifieke patiëntengroep. Iedere afdeling krijgt een passend menuaanbod. 

Duurzaam en verantwoord

FoodforCare gelooft dat vele kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit houdt onder andere in dat we persoonlijk zorg dragen voor een FoodforCare dat zich in de toekomst ook nog succesvol kan blijven ontwikkelen. Daarom hechten wij veel waarde aan een duurzaam bedrijfsproces, zowel in bedrijfsvoering als op maatschappelijk verantwoorde aspecten.

Voor, tijdens en na behandeling

Sinds wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat patiënten en cliënten via FoodforCare meer energie en eiwitten binnenkrijgen dan bij de traditionele drie maaltijden per dag, is er een groeiende vraag naar FoodforCare in de thuissituatie. Daarom bieden we onze gerechten vanaf nu aan in een handige Thuisbox. Speciaal voor mensen die thuis energie- en eiwitrijke voeding nodig hebben, bijvoorbeeld om aan te sterken vóór, tijdens of na hun behandeling.

Aanmelden nieuwsbrief

FoodforCare is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte  voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Nieuwsbrief
FfC-logo - Broccoli - RGB