Vanuit de visie van FoodforCare geldt dat altijd vanuit patiëntbelang wordt geredeneerd en gehandeld; de behoefte van de patiënt staat centraal. Om de specifieke behoefte per patiëntgroep te achterhalen is het dan ook noodzaak om in gesprek te gaan met de patiënt zelf. Ook wordt de zorgprofessional en diëtist betrokken. Beide onderkennen het belang van goede voeding en het tegengaan van ondervoeding. Beide maken onderdeel uit van het ontwikkelteam. Samen wordt er een inschatting gemaakt van de specifieke wensen en behoeften van de verschillende patiëntgroepen. Dit laat zien dat FoodforCare individueel maatwerk levert.
FoodforCare vindt dat haar gerechten niet alleen vers bereid en smaakvol moeten zijn maar ook een toegevoegde waarde moeten hebben in het herstelproces van de patiënt. Het eten is weer onderwerp van gesprek tussen patiënt en zorgprofessional.
FoodforCare wordt wetenschappelijk onderzocht en onafhankelijk getoetst door het FoodforCare Fonds. Hierbij staat niet alleen de relatie tussen voeding, gezondheid en beweging, maar ook meetbaar herstel centraal. Naast de medische effecten worden de emotionele effecten van het FoodforCare concept op het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.
FoodforCare biedt maatwerk. Het assortiment is met zorg ontwikkeld en sluit aan bij de wensen en eisen per specifieke patiëntengroep. Iedere afdeling krijgt een passend menuaanbod.
FoodforCare gelooft dat vele kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit houdt onder andere in dat we persoonlijk zorg dragen voor een FoodforCare dat zich in de toekomst ook nog succesvol kan blijven ontwikkelen. Daarom hechten wij veel waarde aan een duurzaam bedrijfsproces, zowel in bedrijfsvoering als op maatschappelijk verantwoorde aspecten.
De samenwerking met partners is alleen succesvol als wij onze kennis en ervaring van buiten naar binnen halen. Daarvoor zetten wij onze netwerken in binnen de ziekenhuizen, zorgnetwerk NL en de foodbranche.
FoodforCare is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur