De ligduur in zorginstellingen wordt steeds korter. Door technologische ontwikkelingen zal de patiënt in de toekomst meer en langer in de thuissituatie zijn. Op voedingsgebied brengt dit het risico met zich mee dat de patiënt niet de beste voeding binnenkrijgt. Deze veranderingen in de zorgmarkt hebben geleid tot de ontwikkeling van een extramuraal voedingsconcept: de FoodforCare Thuisbox.
De Thuisbox voorziet in de noodzaak om zowel voor als na ziekenhuisopname patiënten te voorzien van de voor hen beste voeding, onder andere om de complicaties als gevolg van ondervoeding zo veel mogelijk te ondervangen.
Met wetenschappelijk onderzoek laten we zien welke bijdrage de Thuisbox levert aan de zorg en zorgkosten.
Bij de FoodforCare groep was de intake van eiwitten en calorieën respectievelijk 16% en 19% hoger. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een stijging van 10% eiwitinname in verhouding tot eiwitbehoefte leidt tot 0,25 ligdag reductie. De Thuisbox kan bijdragen een aan betere conditie voor opname en sneller herstel na opname van het ziekenhuis (Dijxhoorn, 2019)
FoodforCare is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur