Dé unieke voedingsformule

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken wat bijdraagt aan het welbevinden en wat het herstel aantoonbaar bevordert.

Dagverse, hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

Onze missie

Wij zijn dé expert op het gebied van dienstverlening, gastronomie en gastvrijheid. FoodforCare gelooft in een sterke relatie tussen voeding, herstel en beweging. Door kennis en koken samen te brengen, willen wij de wereld gezonder maken. Om dit te bereiken, meten we continu de effecten van onze innovaties en de tevredenheid van patiënten. Op deze manier bouwen we een database vol kennis en kunde die we in allerlei samenwerkingsvormen willen delen.

Ons concept

Alle gerechten zijn speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn.

Met dit unieke concept krijgen de patiënten gedurende de dag vijf tot zeven eetmomenten actief aangeboden of ze worden in de gelegenheid gesteld om deze te bestellen.

Per ronde heeft de patiënt keuze uit minimaal drie verschillende gerechten. De voedingsassistent gaat in gesprek met de patiënt waarbij gezamenlijk gekozen wordt voor een geschikt gerecht.

Voor elke patiëntgroep wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeur, specifieke diëten, consistentie en voedselallergieën. Daarnaast zijn ook smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte afgestemd op de verschillende patiëntgroepen.

Samenwerkingsvormen

Door kennis en koken samen te brengen, willen wij de wereld gezonder maken. Samen op weg naar beter. We hebben verschillende samenwerkingsvormen om dat doel te bereiken.

FoodforCare Fonds

Het FoodforCare Fonds is een stichting die de voedingsformule ondersteunt met wetenschappelijk onderzoek geïnitieerd door verschillende ziekenhuizen, waarbij de relatie tussen voeding, gezondheid, beweging en meetbaar herstel centraal staan. Naast de medische effecten worden ook de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.

Het doel van het FoodforCare Fonds

Het (door)ontwikkelen van het FoodforCare voedingsconcept in de gehele zorgketen en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek binnen de relatie herstel, beweging en voeding.

Ons team

Met productontwikkelaars, diëtisten, projectmanagers en het MT wordt dagelijks gewerkt aan de verbetering en doorontwikkeling van het voedingsconcept van FoodforCare. Daarnaast is in diverse ziekenhuizen een groot aantal voedingsassistentes werkzaam voor FoodforCare.

Eetgemak Groep

De Eetgemak Groep staat voor lekker & gezond eten en wil daarmee impact maken gedurende de verschillende levensfases. Van klein tot groot; iedereen heeft recht op een gezonde maaltijd. FoodforCare is samen met Eetgemak, Vers voor Thuis en Eetkomeet onderdeel van de Eetgemak Groep.

Aanmelden nieuwsbrief

FoodforCare is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte  voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Nieuwsbrief
FfC-logo - Broccoli - RGB