Wetenschappelijk

De resultaten van een medisch onderzoek in 2015 zijn veelbelovend en berekend op de eerste gerechtencyclus. Met een significant verschil van meer dan 20 procent intake van eiwit en energie is de basis gelegd voor nog meer medisch onderzoek en ontwikkelperspectieven. (D. Dijxhoorn, 2019)

In de periode 2018-2021 zijn de onderzoeken naar patiënten die voor een operatie een maaltijd kregen gestart in vergelijking tot de patiënten die pas na de operatie een maaltijd ontvingen. Heelkunde patiënten ontvingen drie weken voor hun behandeling in het ziekenhuis de FoodforCare thuisbox die vijf gerechten per dag bevat. Palliatieve en curatieve oncologie patiënten ontvingen na hun operatie (tussen kuur 2 en 3) ook gedurende drie weken passende gerechten thuis.

FoodforCare wordt wetenschappelijk onderzocht en onafhankelijk getoetst door het FoodforCare Fonds. Hierbij staat de relatie tussen voeding, gezondheid en beweging, maar ook meetbaar herstel centraal. Naast de medische effecten worden de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.

Onderzoek 1: Dorian Dijxhoorn. Hospital Meal Services . Proefschrift Radboud Universiteit, februari 2019.

Onderzoek 2: Vera IJmker-Hemink. Protein-rich meal service to support peri-hospital patient care. Proefschrift Radboud Universiteit,, oktober 2021

Onderzoek 3: Sabien van Exter, de FITFOOD studie: een gerandomiseerde gecombineerde beweeg- en voedingsinterventie bij klinische patiënten met een risico op sarcopenie . Proefschrift Radboud Universiteit.

Leden FoodforCare Fonds;

Prof. Dr J. Drenth – MDL Radboudumc

Dr. M van den Berg – Themaleider voeding Radboudumc

Drs Hans de Vries – Sportarts Martini ziekenhuis

Dr. J . Wonders – MDL Hagaziekenhuis

Bestuur FoodforCare Fonds:

Dr H.M.P. Kivits – Founding Father FoodforCare

Dhr S.Geerdsema – directeur FoodforCare

Aanmelden nieuwsbrief

FoodforCare is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte  voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Nieuwsbrief
FfC-logo - Broccoli - RGB