Eetgemak & FoodforCare bundelen krachten

Eetgemak & FoodforCare bundelen krachten in de zorgmarkt

FoodforCare, opgericht onder de Koninklijke Van den Boer Groep, wordt overgenomen door Eetgemak. FoodforCare krijgt met Eetgemak een partner die reeds stevig verankerd is in de zorg en waarmee de verdere groei-ambities verwezenlijkt kunnen worden. Willem de Boer, Algemeen directeur a.i.: “Koninklijke Van den Boer Groep heeft aan de wieg gestaan van FoodforCare. Op wetenschappelijke basis is een heel mooi concept ontwikkeld voor catering in de zorg. We wensen FoodforCare en al haar medewerkers heel veel succes in de toekomst onder de vleugels van de nieuwe eigenaar Eetgemak”. FoodforCare wordt onderdeel van de Eetgemak groep, echter een deel van de productie zal in eerste instantie in Veghel blijven.

Gedeelde visie en werkwijze

Met FoodforCare heeft Eetgemak haar gewenste versterking binnen de ziekenhuis- en zorgmarkt gevonden. Algemeen directeur Ronald Holtzer: ‘’FoodforCare past uitstekend binnen onze nieuwe strategie waarin het stimuleren van gezonde voeding nog meer centraal staat. Het is voor ons de perfecte versterking in de zorgmarkt doordat er op wetenschappelijke basis invulling wordt gegeven aan meerdere eetmomenten. Door dit partnership kunnen er in de toekomst nóg meer patiënten genieten van gezonde maaltijden.”

Siebe Geerdsema, algemeen directeur FoodforCare: ”Wij zijn erg blij met Eetgemak als sterke partner om samen nieuwe innovaties mee te realiseren. Eetgemak heeft een groot netwerk in de zorg, we delen dezelfde visie op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid en versterken elkaar in de ambitie om dé voedingsautoriteit binnen het zorglandschap te worden.”

De core business van Eetgemak ligt in de zorg. Eetgemak levert dagelijks zo’n 25.000 verse en gezonde maaltijden aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland en België. Net als bij Eetgemak, worden alle gerechten bij FoodforCare ontwikkeld met verse en gezonde ingrediënten die voorzien in de noodzakelijke voedingswaarden en bijdragen aan het herstel voor de patiënt. Hiermee sluit de visie en werkwijze van FoodforCare naadloos aan op die van Eetgemak.

Voedingsformule FoodforCare
FoodforCare, als innovatieve voedingsformule, biedt patiënten meerdere eetmomenten op één dag. Deze gerechten worden met zorg bereid en geserveerd als kleine, smaakvolle en verleidelijke maaltijden. Het assortiment beslaat een breed en divers aanbod gerechten. De smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte zijn afgestemd op de diverse patiëntengroepen. Per patiëntgroep wordt tevens rekening gehouden met persoonlijke voorkeur, specifieke diëten, consistentie en voedselallergieën. Ieder ziektebeeld kent een andere voedingsbehoefte. Daarom verschilt het assortiment voor bijvoorbeeld een cardiologisch patiënt ten opzichte van de oncologische patiënt. Zo heeft iedere afdeling een specifiek aanbod dat aansluit bij de behoeften van de patiënt. Ook duurzaamheidsaspecten zoals CO2 reductie, lokale- en duurzame inkoop, Social Return On Investment en het terugbrengen van energieverbruik en waste zijn essentieel bij FoodforCare.
Wetenschappelijke basis
FoodforCare ontwikkelt maaltijden vanuit een wetenschappelijke basis en financiert onafhankelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken aan het herstelproces. Zo blijkt uit het onderzoek van Dorian Dijxhoorn, arts-onderzoeker bij het Radboudumc Nijmegen, dat patiënten die gebruik maken van de voedingsformule van FoodforCare meer energie hebben, een hoge mate van tevredenheid hebben over de maaltijd en bovenal meer essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen in vergelijking met andere maaltijden.
Deel dit bericht via:
FfC-logo - Broccoli - RGB