FoodforCare van start in OLVG, eerste resultaten zijn succesvol

FoodforCare van start in OLVG, eerste resultaten zijn succesvol

Medewerkers van de intensive en medium care in het Radboudumc krijgen speciale gerechten op gezette tijden tijdens nachtdiensten. Het assortiment is ontwikkeld met FoodforCare. De proef is onderdeel van een grotere pilot om de vitaliteit van medewerkers tijdens nachtdiensten te verhogen.

Een team van diëtisten, gebruikers, koks en productontwikkelaars produceerde een zesweekse cyclus met eiwitrijke en koolhydraatarme componenten op basis van voedingswaardenbehoefte tijdens nachtdiensten. Verpleegkundigen krijgen bijvoorbeeld rond 2.00 uur een warme maaltijd, om 4.30 uur krijgen zij twee stuks fruit en een portie noten en vervolgens om 7.00 uur een broodje.

De maaltijden zijn van hoogwaardige duurzame ingrediënten en zijn ambachtelijk bereid. De warme maaltijden worden in porseleinen pannetjes aangeleverd en gekoeld op de afdeling opgeslagen. Medewerkers zijn hierdoor zelf in staat te bepalen wanneer zij de maaltijd verwarmen en nuttigen. Extra dienstverlening in de nacht is hierdoor onnodig.

Radboudumc onderzoekt de effecten van onder andere de voedingsinterventie. Uit de nulmeting is naar voren gekomen dat artsen en verpleegkundigen hun fitheid tijdens nachtdiensten een 5,2 geven. De komende maanden wordt gemonitord in welke mate de interventie bijdraagt aan de vitaliteit van medewerkers.

Deel dit bericht via:
FfC-logo - Broccoli - RGB