Nieuwe cursus FoodforCare Academy: “Voeding voor ouderen”

Met de toename van het aantal ouderen stijgt ook de zorgvraag. Daarom heeft FoodforCare voor de voedingsassistenten een cursus ontwikkeld over voeding bij ouderen.

Met de toename van het aantal ouderen stijgt ook de zorgvraag. Daarom heeft FoodforCare voor de voedingsassistenten een cursus ontwikkeld over voeding bij ouderen (in het ziekenhuis).

Er wordt dieper ingegaan op de uitdagingen en aandachtspunten die er zijn en er worden handvatten geboden hoe hiermee om te gaan. In de cursus komt onder andere aan bod wat de risico’s van ondervoeding zijn en welke voedingsbehoeften ouderen hebben. Ook wordt er aandacht besteed aan de IDDSI voeding, aangezien een aangepaste consistentie van voeding soms noodzakelijk kan zijn bij ouderen. Tot slot wordt besproken hoe ouderen in het ziekenhuis meer gestimuleerd kunnen worden om te bewegen.

Op deze manier hopen we de ouderen onder ons nog beter te kunnen helpen. Meer weten over de deze cursus of een loopbaan als voedingsassistent bij FoodforCare? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht via:
FfC-logo - Broccoli - RGB