afbeelding1

Wie zijn wij

Dé unieke voedingsformule

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert. 

Dagverse, hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

Kernwaarden:
- Patiënt is partner
- Wetenschappelijk onderbouwd
- Bijdragen aan care & cure
- 'Verleiden' van de patiënt
- Differentiatie naar patiëntgroepen
- Duurzaam businessmodel

foodforcare-in-radboudumc-3

Onze missie

Wij zijn dé expert op het gebied van gastronomie en gastvrijheid. FoodforCare gelooft in een sterke relatie tussen voeding en herstel. Door kennis en koken samen te brengen, willen wij de wereld gezonder maken. Om dit te bereiken, meten we continu de effecten van onze innovaties en de tevredenheid. Op deze manier bouwen we een database vol kennis en kunde die we in allerlei samenwerkingsvormen willen delen.

img-7355

Ons concept

Alle gerechten zijn speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn.

Met dit unieke concept krijgen de patiënten gedurende de dag vijf tot zeven eetmomenten geserveerd of ze worden in de gelegenheid gesteld om deze te bestellen. 

Per ronde heeft de patiënt keuze uit minimaal drie verschillende gerechten. Idealiter vindt er een gesprek plaats tussen patiënt en voedingsassistent, waarbij gezamenlijk gekozen wordt voor een gerecht. 

Voor elke patiëntgroep wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeur, specifieke diëten, consistentie en voedselallergieën. Daarnaast zijn ook smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte afgestemd op de verschillende patiëntgroepen. 

foodforcare-in-radboudumc-69

FoodforCare Fonds

De FoodforCare Fonds is een stichting die de voedingsformule ondersteunt met wetenschappelijk onderzoek geïnitieerd door verschillende ziekenhuizen, waarbij de relatie tussen voeding, gezondheid, beweging en meetbaar herstel centraal staan. Naast de medische effecten worden ook de emotionele effecten van FoodforCare naar het welbevinden van patiënten wetenschappelijk onderzocht.

Het doel van het FoodforCare fonds
Het (door)ontwikkelen van het FoodforCare voedingsconcept in de gehele zorgketen en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek binnen de relatie, herstel, beweging en voeding.

 

ontwerp-zonder-titel--29-

Eetgemak Groep

De Eetgemak Groep staat voor lekker & gezond eten en wil daarmee impact maken gedurende de verschillende levensfases. Van klein tot groot; iedereen heeft recht op een gezonde maaltijd. FoodforCare is samen met Eetgemak, Vers voor Thuis en Eetkomeet onderdeel van de Eetgemak Groep.