Maak kennis met Harriët Jager-Wittenaar, onze nieuwste aanwinst in de voedingsrevolutie!

Als bijzonder hoogleraar Diëtetiek en transmurale voedingszorg aan het Radboudumc leidt zij baanbrekend onderzoek binnen drie kernthema’s: waardegedreven diëtetiek, interprofessionele samenwerking en transmurale voedingszorg. Samen met het werkveld zet zij zich in voor proactieve preventie en behandeling van ondervoeding.

In weerwil van (inter)nationale inspanningen blijft ondervoeding een uitdaging. Bijna iedereen heeft wel iemand in hun omgeving gezien die door ziekte of veroudering moeite kreeg met eten, met gevolgen als verminderde spiermassa, verminderd functioneren en complicaties bij medische behandelingen. Harriët benadrukt de impact van ondervoeding op individuen en het zorgsysteem, vooral gezien de toenemende druk op zorgpersoneel.

In haar aanpak staat niet alleen voeding centraal, maar ook beweging speelt een cruciale rol. Harriët deelt: ‘Het is essentieel om diepgaand inzicht te krijgen in hoe gecombineerde voedings- en bewegingsinterventies de voedingstoestand van patiënten kunnen verbeteren. Het doel is om het herstel van medische behandelingen te bevorderen en daarmee het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven te optimaliseren.’ Daarom omarmt ze met enthousiasme het FoodforCare Fonds, dat streeft naar de evolutie van het FoodforCare voedingsconcept en de bevordering van wetenschappelijk onderzoek op het snijvlak van herstel, beweging en voeding binnen de volledige zorgketen.

Deel dit bericht via:
FfC-logo - Broccoli - RGB